213 024 9984 , 213 025 0033 info@metavasi.edu.gr

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Μετάβαση» δημιουργήθηκε από άριστα καταρτισμένους καθηγητές με εκπαιδευτικό όραμα και υλοποιήσιμο σχέδιο, ικανούς να χαράξουν νέους εκπαιδευτικούς δρόμους από τη δευτεροβάθμια προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχοντας ο καθένας μας μια μακρόπνοη και πετυχημένη διδακτική και ταυτόχρονα δασκαλική εμπειρία, σε διαφορετικούς σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας, δημιουργήσαμε την εκπαιδευτική μας πρόταση, φροντίζοντας να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα αυτών και ν’ απαλλαγούμε από τα μειονεκτήματα που με σταθερή συχνότητα σε όλους εμφανίζονται.

Με γνώμονα την αποτελεσματική επικοινωνία επικεντρωνόμαστε στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των μαθητών μας, τόσο μαθησιακά εντός της αίθουσας διδασκαλίας, όσο και εκτός αυτής σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό γνωστικό αποτέλεσμα μέσα σε κλίμα αλληλοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.

Ολιγομελή τμήματα
Παροχή ενισχυτικών μαθημάτων
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Γραφείο Σταδιοδρομίας και Προσανατολισμού
Εκδόσεις Μετάβαση
Ειδικά προσαρμοσμένα δίδακτρα
Οργανωμένα προγράμματα σπουδών
Σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον
Διαγωνίσματα προσομοίωσης

Στα φροντιστήρια μ.ε «Μετάβαση» οι γνώσεις που μεταδίδουμε, δεν συνεπαίρνουν μόνο λογικά,

αλλά διεγείρουν και συναισθηματικά τους μαθητές μας.

Αυτό είναι το μυστικό μας για να παρακινούμε τους μαθητές μας για όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια.

Σ’ αυτήν τους την προσπάθεια και σε κάθε τους προσπάθεια, εμείς στεκόμαστε πλάι τους!

%

Επιτυχία σε σχολές Αθήνας

%

Επιτυχία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

%

Επιτυχία σε σχολές πρώτης προτίμησης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

Από το μήνα Σεπτέμβριο κάθε νέου διδακτικού έτους, προγραμματίζουμε και ανακοινώνουμε το πρόγραμμα διαγωνισμάτων προσομοίωσης εξετάσεων που θα εφαρμόσουν τα φροντιστήριά μας καθ’ όλη την σχολική χρονιά.

Τα διαγωνίσματά μας στοχεύουν:

 • Στην παρακίνηση και την έμμεση πίεση των μαθητών μας, να επαναλαμβάνουν περιοδικά την ύλη που διδάσκονται μέσα στο σχολικό έτος, για την καλύτερη δυνατή αφομοίωσή της.
 • Στον τακτικό έλεγχο της πορείας των μαθητών μας, ώστε να μην αποκλίνουν από τους στόχους που από κοινού έχουμε θέσει.
 • Στον εντοπισμό κι εν συνεχεία στην οργανωμένη και έγκαιρη κάλυψη πιθανών κενών των μαθητών μας.
 • Στην εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία και το πνεύμα των εξετάσεων, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την πίεση και το άγχος που αυτές επιφέρουν.
 • Στη συνεχή επαφή των μαθητών μας με αντίστοιχα θέματα που θα συναντήσουν στις πανελλήνιες και στις ενδοσχολικές εξετάσεις, ώστε με άνεση να ανταποκριθούν σωστά και μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια.
 • Στην καλύτερη συνεργασία των υπεύθυνων σπουδών και του διδακτικού προσωπικού με τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 • Φροντίζουμε εμπράκτως τους μαθητές μας, με πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που προκύπτει ανάγκη.
 • Αναθέτουμε επιπλέον εργασίες που ολοκληρώνονται στη βιβλιοθήκη των φροντιστηρίων μας, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της κάθε ειδικότητας.

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία ολιγομελών και ομοιογενών τμημάτων, ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους με τα περισσότερα οφέλη για τους μαθητές μας.

Δημιουργώντας μικρές ομάδες εργασίας, ισοκατανέμουμε τον διδακτικό χρόνο μεταξύ των μαθητών μας, ώστε ο κάθε ένας να έχει συνεχώς την απόλυτη προσοχή μας!

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Στεκόμαστε κοινωνικά και οικονομικά αλληλέγγυοι στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, με ειδικά προσαρμοσμένα δίδακτρα και αρκετές κατηγορίες εκπτώσεων σε όλα τα προγράμματα σπουδών, χωρίς να επηρεάζεται η άριστη ποιότητα εκπαίδευσης που τα φροντιστήριά μας παρέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας και τιμήστε μας με μια συνάντηση γνωριμίας από κοντά!

  ΕΚΔΟΣΕΙΣ Φροντιστηρίων ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Εκπαιδευτικό Υλικό

Στα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Μετάβαση παρακολουθούμε και συνδιαμορφώνουμε τις σύγχρονες τάσεις της βιβλιογραφίας σε όλα τα μαθήματα, αφού η μακρόχρονη εμπειρία μας έχει εδώ και αρκετά χρόνια μετουσιωθεί σε συγγραφική πράξη.

Οι συνεργάτες μας εκτός από την επιστημονική τους αρτιότητα, την πολυετή τους διδακτική πείρα και την αγάπη τους για τα παιδιά, διακρίνονται και για τη συγγραφική τους δεινότητα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνεχής ανανέωση και αναβάθμιση σε ετήσια βάση του εκπαιδευτικού υλικού με το οποίο ενισχύουμε τους μαθητές μας. Αντικειμενικός σκοπός της συλλογικής μας αυτής προσπάθειας είναι να εμπλουτίζουμε διαρκώς το διδακτικό μας υλικό και να επιτυγχάνουμε την επαρκή κάλυψη της διδακτέας και εξεταστέας ύλης, σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, με τα πιο επίκαιρα θέματα και τις πλέον πρωτοποριακές ασκήσεις, αφού η επιτυχία των μαθητών στις γραπτές εξετάσεις και η έγκαιρη ανταπόκρισή τους σε στενά χρονικά πλαίσια, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πλουραλισμό των θεμάτων που έχουν προσεγγίσει, διδαχθεί και επιλύσει.

Τα βιβλία όλων των τάξεων των Eκδόσεων ΜΕΤΑΒΑΣΗ, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθήματος, περιλαμβάνουν:

 • Θεωρία και ερωτήσεις ανοικτού τύπου (κατανόησης και ανάπτυξης).
 • Ερωτήσεις κλειστού τύπου (σωστού – λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενών κλπ).
 • Συνδυαστικές ερωτήσεις και ερωτήσεις ανάπτυξης κριτικής σκέψης.
 • Μεθοδολογίες για την επίλυση των ασκήσεων.
 • Υποδειγματικά λυμένα παραδείγματα και εφαρμογές.
 • Ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας προς επίλυση.
 • Θέματα εξετάσεων (προαγωγικών, απολυτήριων, πανελλαδικών κλπ).
 • Κριτήρια Αξιολόγησης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ

Mετάβαση
Λ. Ηρακλείου 353 & Σαλαμίνος 1
2ος όροφος, Ν.Ηράκλειο, 141 22
Τηλ.: 213 024 9984

Διεύθυνση: Λ. Ηρακλείου 353 & Σαλαμίνος 1, Ν. Ηράκλειο

Τηλ: 213 0249984 , 213 0250033

 Θερινό ωράριο λειτουργίας Γραμματείας: 

Δευτ.-Παρ:16:00-21:00

Σαβ: 09:30-14:30

 

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη φετινή χρονιά, αλλά και στο Διδακτικό Προσωπικό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια και την αγάπη με την οποία έχει περιβάλλει τα παιδιά μας...
Είμαστε περήφανοι για όλους σας!!!